Allmänt betyg | 7 omdömen) | (
Äkta och original Muurikka Electric Assistant nu i en ännu mer mångsidig PRO-version! Apparaten fungerar som en färdig rökare med rökflis och utan chip på gården, året runt. Tack vare den steglösa temperaturkontrollen är det bekvämt att justera temperaturen på apparaten för att passa en mängd olika rätter. Temperaturkontroll mellan 75-230 °C. Med enheten kan du laga fisk, kött, grönsaker, skaldjur... bara din fantasi sätter gränser.
Med en termometer fäst på kroppen är det enkelt att övervaka och justera röktemperaturen. Genom avluftningsventilen på rökarens baksida kommer överskottsfukt ut ur apparaten och ett handtag fäst på fettspjället hjälper till att ta ut delikatesserna ur rökaren. Apparatgallret, smörjplattan och tuggplattan kan tvättas i maskin, så apparaten är lätt att rengöra. Muurikka Elassistenten har ett handtag som fästs under galler och smörjplatta, vilket gör det lättare att ta godsaker från Elassistenten.
Storlek: Kroppsdiameter: 28 cm, Kroppslängd 55 cm
Temperaturkontroll: 1-läge = 75-110 ° C, 2-läge = 150-185 ° C, 3-läge = 190-230 ° C
Rökning vid låg temperatur (90–110 °C)
Om det är önskvärt att temperaturen på apparaten inte stiger mycket över 100 ° C eller till och med förblir under 100 ° C, är det lämpligt att initialt värma apparaten till önskad temperatur med 3 effekt så att rök genereras i apparaten. Efter att ha uppnått önskad temperatur hålls värmen på 1 effekt. Det är lite rök när enheten är på 1 ström.
Rökning med medelvärme (150 - 180 ° C)
Öka först temperaturen på apparaten med 3-power till önskad temperatur, bibehåll sedan temperaturen genom att vrida strömmen till 2-läget. Övervaka temperaturutvecklingen på enhetens termometer och justera effekten till antingen lägre eller högre vid behov.
Varmrökning (190 - 230 ° C)
Med varmrökning finns det lite behov av att justera apparatens effekt, du kan låta apparaten stå i 3-vägsläge hela tiden. När du röker varm kan du titta på klockan när maten är tillagad. Du hittar referenstiden för varmrökning nedan.
I paketet ingår rökinstruktioner, en liten påse med rökta tuggor, ett recepthäfte och en skyddshuva.
Sammansättningar: 2 galler, tuggplatta, smörjplatta
Elektrisk koppling: jordad kontakt 230V 50Hz
Anslutningskabel: 2 m
Elkraft: 1200 W
Material: rostfritt stål
Storlek: diameter 28 cm / längd 55 cm
Kroppstjocklek: 0,6 mm
Produkten är CE-godkänd och uppfyller de standarder som anges för elektrisk utrustning. Produkten uppfyller även EU:s krav på material i kontakt med livsmedel.
Fraktvikt : 8,75 kg
Allmänt betyg |
Den första omgången norsk lax röktes idag. Rökningen var helt lyckad. Som tips skulle jag kunna nämna att man även kan göra en smakrik kastrull med en rökare. Det är lämpligt att koka långsamt på låg värme. Saltning i 7% saltlake i 16 timmar. Rökning 30 min vid 200 grader och sedan värmesänkning till 120-140 grader. Efter 4-5 timmar får du en belöning för tålamod.