Måltider från Trek'n Eat är skapade med frystorkade kvalitetsingredienser och bibehåller därmed de flesta av matens naturliga vitaminer och mineraler. Få smakförstärkare och smakämnen används för att skapa Trek'n Eat-mat; detta gör också grytan lättare att rengöra. Trek'n Eat-mat har ett högre kaloriantal och är förpackade i vattentäta, expeditionsfärdiga behållare.
Frystorkning är en teknisk torkprocess som drar fördel av vattnets unika fysiska egenskaper. I en vakuumkammare omvandlas fruset vatten direkt från ett fast tillstånd till gas (sublimitation). Frystorkade måltider görs genom att omedelbart frysa mat och sedan torka den i en vakuumkammare. På detta sätt smälter inte vattnet i maten; men tas bort som ånga. Allt som krävs för att återställa maten är varmt vatten. Den låga vikten, enkla förberedelserna och bränslebesparingarna har fått bergsklättrare, expeditioner och vandrare att anamma frystorkad mat – som snabbt blir en del av alla utomhusaktiviteter. Frystorkad mat används över hela världen av expeditioner, seglingsresor och utomhusaktiviteter.
Näring / 100 g
Kcal: 619
Kolhydrater: 49,5 g
Fett: 12 g
Protein: 20,8 g
Innehåller gluten och laktos
Vikt
160 g
Ingredienser
Pasta [(50%), durumvete, äggvita, salt], 16% sojaproteinprodukt (med rostat maltextrakt i färg), vegetabiliskt fett, laktos, fullkornsvetemjöl, bordssalt, grädde, purjolök, modifierad stärkelse, morötter , 1,5 % knappsvamp, mjölkprotein, jästextrakt, tomater, förtjockningsmedel: guarmjöl; kryddor, Porcini-svamppulver, maltodextrin, arom (med selleri), surgörande medel: citronsyra; Slippery Jack-pulver, jästpulver, socker, sojasås (sojabönor, vete, bordssalt), kola
Allergener
Ägg, med gluten, laktos, mjölk, selleri, soja