Lajit» Ulkoilu» Elektroniikka» GPS-laitteet» Koirapaikantimet» Garmin Alpha 50 + T5 Mini Bundle + Maanmittauslaitoksen koko Suomen maastokartta»

Arvostelut

Vain tuotteen ostaneet asiakkaat voivat antaa tähtiarvostelun. Arvostelun voi antaa aikaisintaan 14 vrk tuotteen toimituksen jälkeen.
Pekka P. 6.10.2018
Yleisarvosana
Kartta saisi olla tarkempi. Ohjekirjaa kaipaisin, läppäri on maastoon liian hankala. Kompassi tuli epäluotettavaksi ja laite on menossa takuuhuoltoon.
Henri J. 14.8.2020
Yleisarvosana
Pätevän tuntuinen laite. Pannan lähettimen antenni oli yllättävän pitkä, mutta ei tuntunut koiraa haittaavan. Koira on pienikokoinen beagle. Panta olikin jokin standardipanta, jota sai lyhentää aika reilusti. Pantalähettimen pujotteleminen pantaan vaati hieman pitoa sormiin, mutta lähetin tuntuisi olevan jämäkästi kiinni pannassa. Mukana tuli myös muutama nippuside, jolla lähettimen ja antennin saa pysymään hyvin paikoillaan. Käsilaite on sopivan kokoinen ja näyttää ainakin omalle metsästykselle aivan riitävästi tietoa koiran sijainnista. Käsilaitteella voi katsoa koiran sijaintia ja kulkua karttanäkymässä tai kompassinäkymässä, joka näyttää koiran suunnan käsilaitteeseen nähden. Kompassinäyttö näyttää myös koiran etäisyyden, mutta se tuntuu olevan hieman suuntaa-antava. Muutaman kerran kompassinäyttö on kertonut pannan olevan 300 metrin päässä, vaikka panta oli parin metrin päässä. Karttanäkymässä näkyy koiran sijainnin lisäksi oma sijainti, mikä on hyvä juttu. Käsilaitteen näyttö on selkeä ja sopivan iso. Päädyin tähän ns. vanhempaan malliin, sillä koskeutsnäytön toimivuus metsällä arveluttaa, varsinkin kun laitetta pitäisi käsitellä hanskat kädessä ja nopeasti. Laitteella voisi tehdä vaikka mitä seurantaa ja tilastoida ajoja yms. Itselle nämä ominaisuudet ovat kuitenkin ehkä vähän turhia. Käyttöhje kannattaa lukea, mutta silti joitain juttuja oli vaikea löytää laitteesta, kuten lähettimen turvavalon päälle/pois kytkeminen ja päivitystiheyden säätö. Välillä tulee edelleen painettua väärää nappia ja halaumaansa toimintoon täytyy taas lähteä alkuvalikoista seikkailemaan. Yksi isohko miinus on se, että pannan voi sammuttaa pannan lähettimessä olevasta virtanapista. Parempi olsi, jos pannan virtakytkin olisi käsilaitteessa tai niin, että pantaa ei voi kytkeä pois päältä ilman käsilaitetta. Muuten hyvä laite ja kestävän tuntuinen.
Peter S. 27.11.2019
Yleisarvosana
Se toimi hyvin. Super.