Hinta


Lajit » Metsästys » Metsästysluvat »

Kuusamon yhteismetsän alue

METSÄKANALINTUJEN METSÄSTYSLUPIEN MYYNTI 2018

Lokakuun metsästyslupien myynti Kuusamon alueelle on alkanut. Luoman alueella ei myydä lainkaan lupia lokakuulle.

Kuusamon yhteismetsä avaa metsäkanalintujen metsästyslupien myynnin syksyllä 2018 myös lokakuulle. Kanalintulupia myydään lokakuun loppuun saakka. Tänä kesänä kanalintujen pesintä onnistui Kuusamossa ja Suomussalmella hyvin, mutta poikueita ei edelleenkään ole kovin tiheässä. Metsästäjiltä vaaditaankin yhä malttia kanalintujen metsästyksessä.

HUOMIOITTEHAN, että osa metsäkanalinnuista on rauhoitettu lokakuun loppupuolella. Tarkistathan rajoitukset Riistakeskuksen sivuilta.

***

Osakaslupien myynti yhteismetsän osakkaille alkaa 7.5.2018. Osakasluvat myydään Kuusamon yhteismetsän toimistolta osoitteesta Kitkantie 21, 93600 Kuusamo sekä puhelinmyyntinä numerosta +358 407 500 026. Osakasluvalla metsäkanalintuja saa metsästää asetuksella säädetyn metsästysajan puitteissa.

HUOM! Tarkista metsästysajat ja rajoitukset aina ennen metsästystä Suomen Riistakeskuksen sivuilta https://riista.fi/metsastys/metsastysajat/.Näiden lupa-alueiden maat omistaa Kuusamon yhteismetsä.


Lupa-alueiden pienriistametsästyksen pinta-alat:

- Kuusamon alue (Kuusamo ja Taivalkoski) pienriistalupa 64 000 hehtaaria.

- Suomussalmen alue pienriistalupa 4 200 hehtaaria.

- Luoman alue 11 000 hehtaaria.


Lupa-alueiden karhunmetsästyksen pinta-alat:
- Kuusamo ja Taivalkoski alue karhulupa 64 000 hehtaaria
- Suomussalmen alue karhulupa 4 200 hehtaaria

Petoluvat oikeuttavat metsästämiseen sekä Kuusamon että Taivalkosken ja Suomussalmen alueilla.

Kuusamon metsästysalue rajoittuu idässä rajavyöhykkeeseen. Rajavyöhykkeellä metsästys kielletty.


Kuusamon yhteismetsillä on myös kolme vuokrakämppää eli Ölkky, Kuusinki 1 ja Kuusinki 2. Kämpät vuokrataan lomarengas.fi -palvelun kautta. Lomarengas ei myy metsästyslupia alueelle.

Kämpän vuokranneille metsästysluvat myydään vuokra-ajalle normaalisti Varuste.netistä. Mikäli myyntikiintiö on täynnä, luvat voi ostaa vuokra-ajalle vuokratositetta vastaan yhteismetsän toimistolta (p. 040 750 0026). Tämä koskee ainoastaan kämpän vuokranneita.

Kuusamon yhteismetsän osakkaille myydään osakaslupia normaalisti koko kauden ajan yhteismetsän toimistolta (p. 040 750 0026).