Lajit» Metsästys» Metsästysluvat» Kuusamon yhteismetsän alue»

Suomussalmen alueen pienriistaluvat

Kuusamon yhteismetsä myy metsästyskaudelle 2021-2022 metsäkanalintujen metsästyslupia metsästyskauden aloituksesta lokakuun loppuun saakka sekä lisäksi ajanjaksolle 20.1.-31.1.2022. Lupamyynti lokakuusta eteenpäin avataan heti, kun metsästysajat on vahvistettu.

Metsästyksen toivotaan olevan hyvin maltillista ja kestävää, sillä kanalintujen pesinnän onnistumisessa on tänä kesänä ollut paljon alueellista vaihtelua.


HUOM! Tarkista metsästysajat ja rajoitukset aina ennen metsästystä Suomen Riistakeskuksen sivuilta https://riista.fi/metsastys/metsastysajat/.


Riekko on rauhoitettu kokonaan Suomussalmella.Suomussalmen alue pienriistalupa 4 200 hehtaaria.

Kaikki yhteismetsän maat eivät kuulu lupa-alueeseen. Huomioithan, että luvan ostamalla saat metsästysoikeuden vain lupakartassa merkityille alueille. Tarkista aina, että kulkemallasi alueella saa metsästää. Lupakartan pystyy tulostamaan tuotteen sivulta liitetiedostoista.

Metsäkanalintulupa kattaa kaiken pienriistan ja myös karhun metsästysoikeuden. Lupia myydään vain kanalintukaudelle.

Pienriistalupa eli vesilintu- ja jänislupa (ei kanalinnut) kattaa nimensä mukaisesti kaiken muun pienriistan metsästyksen, paitsi ei metsäkanalintujen metsästystä. Luvalla ei saa metsästää karhua. Lupaa ei myydä metsäkanalintujen metsästysajalle.


Kuusamon yhteismetsän osakkaille myydään osakaslupia normaalisti koko kauden ajan yhteismetsän toimistolta (p. 040 750 0026).


Rajaa