Lajit‪» Metsästys‪» Metsästysluvat‪»
Suosituimmat ensin
Tykätyimmät ensin
Aakkosjärjestys
Halvimmat ensin
Kalleimmat ensin
Uusimmat ensin

Kuusamon yhteismetsän alue


Kuusamon yhteismetsä myy metsästyskaudelle 2022 metsäkanalintujen metsästyslupia.

Kuusamon yhteismetsä avaa metsäkanalintulupien myynnin lokakuulle ja tammikuulle (10.1.2023-31.1.2023). Metsäkanalintukanta yhteismetsän alueilla on hyvä, mutta kannan runsaudessa on alueellista vaihtelua. 

Metsästyksen toivotaan olevan maltillista ja kestävää, sillä kanalintujen pesinnän onnistumisessa on ollut paljon alueellista vaihtelua.


HUOM! Tarkista metsästysajat ja rajoitukset aina ennen metsästystä Suomen Riistakeskuksen sivuilta https://riista.fi/metsastys/metsastysajat/.


***

Maa- ja metsätalousministeriö voi asetuksella kieltää tai rajoittaa riistaeläinlajien metsästystä.


HUOM!
Tarkista metsästysajat ja rajoitukset aina ennen metsästystä Suomen Riistakeskuksen sivuilta https://riista.fi/metsastys/metsastysajat/ ja Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta https://mmm.fi/.

***

Osakaslupien myynti yhteismetsän osakkaille alkaa 30.5.2022. Osakasluvat myydään Kuusamon yhteismetsän toimistolta osoitteesta Kitkantie 21, 93600 Kuusamo sekä puhelinmyyntinä numerosta +358 407 500 026. Osakasluvalla metsäkanalintuja saa metsästää asetuksella säädetyn metsästysajan puitteissa.

***

Näiden lupa-alueiden maat omistaa Kuusamon yhteismetsä.

Lupa-alueiden pienriistametsästyksen pinta-alat:

  • Kuusamon alue (Kuusamo ja Taivalkoski) pienriistalupa 64 000 hehtaaria.
  • Suomussalmen alue pienriistalupa 4 200 hehtaaria.
  • Luoman alue 11 000 hehtaaria.

Lupa-alueiden karhunmetsästyksen pinta-alat:

  • Kuusamo ja Taivalkoski alue karhulupa 64 000 hehtaaria
  • Suomussalmen alue karhulupa 4 200 hehtaaria

Petoluvat oikeuttavat metsästämiseen sekä Kuusamon että Taivalkosken ja Suomussalmen alueilla.

Kuusamon metsästysalue rajoittuu idässä rajavyöhykkeeseen. Rajavyöhykkeellä metsästys kielletty.


Kuusamon yhteismetsillä on myös kolme vuokrakämppää eli Ölkky, Kuusinki 1 ja Kuusinki 2. Kämpät vuokrataan lomarengas.fi -palvelun kautta. Lomarengas ei myy metsästyslupia alueelle.

Kämpän vuokranneille metsästysluvat myydään vuokra-ajalle normaalisti Varuste.netistä. Mikäli myyntikiintiö on täynnä, luvat voi ostaa vuokra-ajalle vuokratositetta vastaan yhteismetsän toimistolta (p. 040 750 0026). Tämä koskee ainoastaan kämpän vuokranneita.

Kuusamon yhteismetsän osakkaille myydään osakaslupia normaalisti koko kauden ajan yhteismetsän toimistolta (p. 040 750 0026).


Rajaa